Fr, 8/6 AVICII EXCLUSIVE Set @ House Express RADIO BBR

Time:  Friday at 11:00pm – August 7 at 1:00am

Location
House Express Radio BBR

Created By

House Express on BBR Radio Station (Croatia)

More Info

http://www.avicii.com/
www.myspace.com/avicii
http://en.wikipedia.org/wiki/Avicii
BIO:
…Avicii-u koji dolazi iz Švedske je trebalo samo nekoliko mjeseci da shvati kako na njegove producentske radove publika gleda s posebnom pažnjom.
Remixe je počeo raditi još davno na svom Commodore-u 64. Mnogo vremena provodi u studiju stvarajući novu glazbu. Nikada se nije želio glazbeno ograničavati. Cilj mu je producirati kvalitetan house koji je u isto vrijeme plesan i inovativan. Inspiraciju je pronašao u veličinama kao što su Laidback Luke, Steve Angello, Tocadisco, Daft Punk, Eric Prydz i naravno Axwell.

Tonalitet njegovih pjesama i remixa odavno je ocijenjen od publike da ima dosta sličnosti s Axwell-ovom produkcijom, stoga i ne čudi da ga danas smatraju njegovim nasljednikom. Nagla ekspanzija karijere ovog mladog Šveđanina započela je u travnju 2008. produkcijom “Manman” na etiketi Bedroom Bedlam od Pete Tonga. Već u svibnju iste godine počeo je dobivati pozive za izdanja na uglednim etiketama poput Joia Rec., Vicious Grooves, Ministry of Sound. Krajem 2008.g. potpisao je veliki ugovor s Vicious Grooves-om.

Avicii je u 2010.g. krenuo na veliku turneju koja će mu donijeti i premijerni nastup na nekoliko lokacija u Miamiu. Usporedo s turnejom radi na otkrivanju novih zvukova. Single “Sound of Now” iz 2009. još jedan je nevjerojatan uradak. Remixe su već napravili DONS, Roger Sanchez te Jose Nunez, Richard Grey i Erick Morillo.

U istoj godini napravio je pjesmu “Ryu” koja opet osvaja srce Pete Tonga i dobiva pohvalu u emisiji Essential New Tunes. Avicii je u 2009. napravio odličan zamah s remixima. Tako su mu povjerenje poklonili David Guetta, Tiesto, Erick Morillo, Roger Sanchez, Laidback Luke, Bob Sinclar, Tom Novy, Dirty South, Axwell, Sebastian Ingrosso, Joachim Garraud i Dirty South.

Avicii ima samo 19 godina i jedan je od pretendenata za tron globalne elektronske scene.
Nadolazeća izdanja

Avicii – My Feelings For You ft Sebastien Drums on VICIOUS GROOVES
Avicii – Logilec ft Oliver Ingrosso on MIXMASH (NL)
Avicii – Malo on VICIOUS GROOVES (AU)
Avicii – T Bone on VICIOUS GROOVES (AU)
Avicii – Street Dance on VICIOUS GROOVES (AU)

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.